You are here

Projecten

DNL-contact helpt instellingen, non-profitorganisaties en overheidsinstanties bij het aanvragen en uitvoeren van grensoverschrijdende projecten. We beschikken over gedetailleerde kennis over subsidieprojecten (in het bijzonder INTERREG) en wijzen u de weg naar een succesvol project. Daarnaast zoeken wij voor u geschikte partners in Duitsland, waarmee u uw plan kunt uitvoeren. We waren en zijn in de volgende INTERREG-projecten actief (zie voor uitgebreide informatie referenties):

Actueel:

E&P Agro: De inhoud van het INTERREG-project E&P Agro is gericht op elektrische aandrijvingen en precisie voor machines in de landbouw en de openbare ruinten. Nieuwe elektrische aandrijvingen, GPS-gestuurde landbouwmachines, lasers. drones en beeldherkenning verbeteren de precisie, verminderen de brandstofkosten, de CO2-uitstoot en het omgevingslawaai. Verhoogde eisen in prestaties en kwaliteit vereisen nieuwe technieken. 3 Nederlandse en 2 Duitse MKB'ers nemen deel aan het project alsmede de Fachhochschule Münster als kennisinstelling. DNL-contact heeft het project geïnitieerd, aangevraagd en ondersteunt de LeadPartner bij het projectmanagement. Het budget bedraagt 3,3 miljoen euro. Regio: EUREGIO.

Onderhoud openbare ruimte 2.0: Wat kunnen Duitsland en Nederland van elkaar leren wanneer het gaat om het onderhoud van de openbare ruimte en het creëeren van een prettige leefomgeving? In vier gemeenten (Hengelo en Enschede in Nederland, Ahlen en Emsdetten in Duitsland) worden hiermee ervaringen opgedaan. Gemeenteambtenaren, medewerkers van woningcorporaties en niet in de laatste plaats bewoners zelf werken aan weerszijden van de grens samen om het woonklimaat te verbeteren. Bijvoorbeeld door het aanleggen van stadsmoestuinen of kunstprojecten in de wijk. Dit door INTERREG gefinancierde project loopt van 2018 tot 2020 en staat onder leiding van het bureau INFA uit Ahlen. DNL-contact is met name betrokken bij de organisatie en aansturing van de Nederlandse projecten.

Leren zonder grenzen (LzG): Onder de paraplu van de „lerende Euregio“ in het programmagebied EUREGIO nemen ook Duitse hogescholen en Nederlandse ROC's deel aan de grensoverschrijdende uitwisseling van docenten en leerlingen. Tijdens de opleidingstrajecten zoals bijv. de detailhandel, leren studenten met hun Nederlandse partners, om zich tijdens een verkoopgesprek in te stellen op de Nederlandse klant. In de opleiding logistiek lossen Duits-Nederlandse teams opdrachten op en bij de opleiding tuin- en landschapsarchitect wordt er ontworpen, gepland en is er zelfs een rotonde gerealiseerd als tastbaar onderdeel van het INTERREG-project. DNL-contact ondersteunt de Duitse hogescholen bij hun zoektocht naar Nederlandse partnerscholen, bij formaliteiten en adviseert over de mogelijkheden van grensoverschrijdende activiteiten.

Groen Goud: Ontwikkeling van Pyrolyse-techniek om olie uit biomassa te winnen. Pyrolyse olie kan toegepast worden als brandstof en als grondstof voor biobased materialen. In het kader van dit project werken Nederlandse en Duitse partners samen aan  innovaties  voor  het  produceren  van  pyrolyse  olie  en hoogwaardige chemicaliën uit laagwaardige biomassa residuen.

Overige (selectie):

 

 • Biores
 • High-Tech-Greenhouse 2020
 • Diabolo
 • Energiequelle Wallhecke
 • Musemo
 • ProGemüse
 • GEVIP
 • GRETA I & II
 • GDV – Bauern ohne Grenzen
 • Euregio FoodNet
 • Warm Up
 • GreenGas
 • Lang zult u wonen

                                            

U hebt ideeën die zich wellicht lenen voor een programma als INTERREG? Graag bekijken we samen met u de mogelijkheden.